ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ψυχολόγος Νικηφοράκη Ρουμπίνα MSc

Ένας άνθρωπος μπορεί να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή είτε συμβουλευτικά είτε να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία. Η συμβουλευτική διαδικασία μπορεί να υφίσταται για μία ή δύο φορές ενώ η ψυχοθεραπεία είναι πιο μακρόχρονη ανάλογα με τις ανάγκες & τα αιτήματα του κάθε ανθρώπου, και περιλαμβάνει τακτικές συναντήσεις και σταθερό πλαίσιο μεταξύ του θεραπευτή και του θεραπευόμενου.

Γενικά

Έχει Άδεια Ασκήσεως Ψυχολόγου και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του British Psychological Society.

Είναι τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας .

Σπουδές

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχοθεραπείας

2007 - 2020

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχοθεραπείας στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

MSc Criminology and Forensic Psychology

2005 - 2006

Middlesex University , London, UK

BSc Psychology

2001 - 2004

University of Leeds, Leeds, UK

Εργασιακή εμπειρία

  • Πενταετής μετεκπαίδευση ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης στην ομαδική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας όπου συμμετείχε και η ίδια σε προσωπική θεραπεία.
  • Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στα οικοτροφεία “ΕΝΑΡΧΗ” και “ΠΥΛΗ”, έξω-νοσοκομειακες μονάδες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, ΔΑΦΝΙ, προσφέροντας υπηρεσίες σε ψυχιατρικους ασθενείς. Συμμετείχε σε ομαδική ψυχοθεραπεία με τους ασθενείς, και συνοδευε τους ασθενείς σε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως θέατρο, κινηματογράφος, ζωγραφική, πηλό, χειροτεχνία.
  • Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Το πρόγραμμα περιλάμβανε τεχνικές κλινικής συνέντευξης και θεραπείας, ψυχοδιαγνωστική, ομάδες εποπτείας κλινικών περιστατικών, σεμινάρια δεοντολογίας, ερευνητικές δραστηριότητες και άσκηση στα κλινικά ψυχοδιαγνωστικά τεστ.
  • Έχει εργαστεί με χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και οινοπνεύματος και τις οικογένειες τους και σαν σύμβουλος γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Γραφείο Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπευτή

2010 - Σήμερα

Ίωνος Δραγούμη 14, Αθήνα, Ελλάδα

  • Από το 2010 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στα Ιλίσια και ειδικεύεται σε τομείς όπως το άγχος, οι φοβίες, η κρίση πανικού, η κατάθλιψη, το πένθος, το διαζύγιο, οι ψυχοσωματικές διαταραχές, οι ιδεοληψίες, ο καταναγκασμός και η χρήση ουσιών, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ψυχιατρικών διαταραχών.
  • Αναλαμβάνει επίσης, προβλήματα σχέσης, ζευγαριού και οικογένειας σε ατομική και ομαδική θεραπεία.
  • Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και σε συνέδρια ψυχολογίας, ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας. Έχει Άδεια Ασκήσεως Ψυχολόγου , είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του British Psychological Society.

 
 

Ειδίκευση :

Ψυχοθεραπεύτρια, Ομαδική Αναλύτρια , Θεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας, Ψυχανάλυση, μανία καταδίωξης, κρίση πανικού, μανιοκατάθλιψη, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη, κυκλοθυμική διαταραχή, άγχος, διαταραχές ύπνου, θάνατος αγαπημένου προσώπου, διαστροφική διαταραχή, ανορεξία, απώλεια προσοχής, φόβος, μελαγχολία, ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας, απώλεια συγκέντρωσης, καταθλιπτικά επεισόδια, διάσπαση προσοχής, κόπωση, απώλεια ευχαρίστησης, παιδικό τραύμα, μελαγχολία, αναβλητικότητα, τελειομανία, θυμός, πένθος